lørdag 11. juni 2011

Mors morgenstund

Hei!

Det er morgen - snart formiddag og pinseaften. Bella vekket meg kl 06 og ville ut, ha frokost, leke, kose.
Nå sover madammen på ryggen under sofabordet. Øyvind sover i sengen, men jeg får ikke sovnet igjen og har nå vannet blomster, skrevet handleliste, sjekket nyhetene på nett, drukker kaffe, lagt over litt bilder fra kameraet osv. Det bør være stille aktiviteter, så en ikke vekker de sovende.
Torsdag kveld fikk vi uventet besøk av Øyvinds sønn Lars med lille datter Erle, snart 8 måneder.
Aurora, som har husert i underetasjen var også hjemme - site kveld før hun drar videre til jobb i Kirkenes.
Bella ble veldig glad når det kom flere folk i huset og hun synes nok at Erle er veldig spennende. Særlig de små føttene som dingler rett over snuten på henne.
Jeg så hvor fristende de kunne virke og satt på gulvet ved siden av henne og passet på at hun ikke skulle bite, som hun gjerne prøver med oss.
Det gikk veldig bra. Det virket som om hun forstod at det ikke var lov å leke med minimennesket.
Hun la seg under spisebordet når Erle skulle ha kveldsgrøten og fulgte lenge med på de sprellende bena i barnestolen, men rørte dem ikke.
Det gjorde ikke noe at Erle ikke ville ha hele grøtporsjonen. Bella ordnet resten og skålen var blankpusset når hun var ferdig.
Jeg tipper at Bella kommer til å ligge mye under Erles stol når det vanker mat. Det er gode utsikter for at noe spiselig detter ned på gulvet.

Når vi skulle til jobben i går oppdaget jeg at Bella hadde skjønt hvor vi skulle. Det gikk raskt bortover fortauet og det var bare aller nådigst at jeg fikk bære henne et par ganger.
Utover ettermiddagen ble det nok veldig kjedelig på kontoret. Det siste par timene ble en prøvelse for undertegnede, med en bjeffende ulldott rundt bena, som testet skolisser og tålmodighet på tross av diverse tilbud om leker og mer eller mindre nødvendige turer ut.
Jeg må komme på en lur løsning der...
I dag skal vi til hundebutikken igjen. Kjekt å ta en sjekk på vekten. Vi skal til veterinæren mot slutten av uken men hun har bare hestevekt og så stor har frøkna ikke blitt ennå...
Det begynner å bli på tide med nytt halsbånd eller liknende også. Vi skal vurdere sele så det ikke blir så stor belastning på halsen.
Det har regnet mye de siste dagene og tordnet innimellom. Luftfuktigheten er til å ta på og det har til tider vært nesten plagsomt varmt. Gresset gror som bare det og det er frodig i urtehagen.
Urtesaltet som vi gjorde i stand forrige helg vil derimot ikke tørke i dette været, så nå håper jeg på sol og høytrykk snart.
Bella koser seg i hagen. Der er god tumleplass og hun har funnet et par steder der hun kan grafse i jorden,for så å komme løpende inn med gjørmete poter over hele stuegulvet.
Det er bare festlig å hjelpe til med gulvvasken etterpå. Da blir vi jammen to om å få sving på gulvkluten.
Utsikten fra altanen inviterer til kontemplasjon.

Nå tror jeg også Øyvind er våken nok til å innta frokost.

Ha en fin pinseaften!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar